Mainos

Tuhansien eurojen hintahaarukka valmennuskursseissa

Kevään haku yliopistoihin ja toiseen asteen korkeakouluihin alkaa pian. Monet nuoret hakeutuvat valmennuskursseihin nostaakseen sisäänpääsymahdollisuuksiaan.

Valmennuskursseissa hinnat vaihtelevat yrityksestä riippuen noin 150 euron ja yli 6000 euron välillä.

Valmennuskurssien suuret hintavaihtelut eivät ole pelkästään valmennuskursseja tarjoavien yritysten välillä, vaan saman yrityksen kursseillakin voi olla isot hintaerot.

Suosituimmat kurssit ovat lääketieteelliseen, oikeustieteelliseen, kauppakorkeakouluun ja kasvatustieteelliseen valmentavat kurssit. Yrityksistä voi tilata myös itseopiskelumateriaalia. Myös yksityisopetuksen kysyntä näyttää lisääntyneen.

– Kallein kurssimme on lääketieteen exclusive-kurssi, joka maksaa 6 450 euroa. Kurssi on arvokas, koska se on yhdeksän kuukautta kestävä, alle kymmenen oppilaan pienryhmäopetus, jossa opettajalla on enemmän aikaa opettaa. Myös opetustunteja on runsaasti, sanoo Eximian toimitusjohtaja Jaakko Mikkonen.

Valmennuskursseja tarjoavat yritykset takaavat sisäänpääsyn eri tavoilla. Jos oppilas eivät pääse sisään, he saavat osallistua samaan kurssiin maksutta ensi vuonna. Toisissa yrityksissä oppilas ei maksa mitään, jos ei pääse sisään.

Valmennuskeskuksen toimitusjohtajan, Janne Nousiaisen mukaan sisäänpääsy on kiinni pitkälti oppilaasta ja hakuvuodesta, mutta valmennuskurssilaisten sisäänpääsyprosentti on pyörinyt 50 prosentista 90 prosenttiin.

-Olemme perustaneet stipendirahaston kursseillemme. Jaamme noin sadalle opiskelijalle maksuttoman kurssipaikkan joka vuosi - tämä vastaa 150 000 euroa. Stipendipaikkoja voi hakea, selittää Nousiainen.

Valmennuskurssi ilmaiseksi

Helsingin Sanomien toimittaja Tuomo Pietiläinen yhdessä opiskelija-toimittaja Sirkku Aallon kanssa tarjoavat viestinnän valmennuskurssin ilmaiseksi Helsingissä. Kurssi valmentaa Tampereen yliopiston journalistiikan ja kuvajournalistiikan pääsykokeisiin.

– Tämä on puolittain harrastus. Päätimme kokeilla ja katsoa, vetääkö tämä. Ajattelimme ensi vuonna järjestää kurssin muutamalla sadalla eurolla, sanoo Pietiläinen.

Aalto & Pietiläisen kurssille on ilmoittautunut jo 20 henkilöä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.