Mainos

Tuhansia uhreja Tshernobylin puhdistustöistä

Yli 12 500 ihmistä, jotka osallistuivat Tshernobylin ydinturman raivaus- ja puhdistustöihin, on saanut surmansa vuonna 1986 sattuneen onnettomuuden jälkeen. Näin kertoi eilen Ukrainan terveysministeri Andry Serdiuk. Tämä on ensi kerta kun Ukrainan viranomaiset ovat myöntäneet raivaustöiden vaatineen näin paljon uhreja.

Ministeri Serdiuk kertoi lehtimiehille, että raivaus- ja puhdistustöihin osallistui noin 350 000 ihmistä. Heistä monet sairastuivat myöhemmin mm. kilpirauhassyöpään, leukemiaan ja erilaisiin sydän- ja verisuonisairauksiin.

Ukrainan hallituksen edustaja Valeri Kaltshenko puolestaan kertoi, että ydinturman "likvidaattoreista" sairastui myöhemmin 83 prosenttia. Likvidaattori-nimitystä käytetään Ukrainassa ydinturman raivaustöihin osallistuneista ihmisistä.

Vuonna 1995 Ukrainan terveysministeriö ilmoitti, että yli 5 700 ihmistä, jotka olivat mukana ydinturman raivaustöissä, oli saanut sittemmin surmansa. Tshernobylin ydinreaktorin nelosreaktorissa sattui 26. huhtikuuta 1986 räjähdys ja tulipalo, jotka levittivät radioaktiivista saastetta laajalle alueelle Eurooppaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.