Tuhansia turisteja lumen saartamana

Sankka lumisade haittasi liikennettä tiistaina eri puolilla Eurooppaa. Ranskan Alpeilla lumivyöryssä kuoli neljä ihmistä.

Ranskan Mont Blancin alueella yhteensä kymmenen taloa kahdesta kylästä jäi lumivyöryn alle. Chamonixin läheltä lumesta pelastettiin viisi ihmistä, mutta neljä sai surmansa. Toinen lumivyöry katkaisi rautatieliikenteen Ranskasta Sveitsiin ja lumi esti pääsyn Chamonixin ja Italian väliseen tunneliin. Alpeilla on kahden päivän aikana satanut lunta 1,5 metriä. Itävallassa satoi tiistaina niin sankasti, että lumipeite paksuni kymmenen senttiä tunnissa.

Ranskan itäosassa junan veturi suistui raiteilta lumen vuoksi, mutta kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Pariisin ja Sveitsin Bernin välillä kulkevat nopeat junat siirrettiin kulkemaan Geneven kautta. Basel-Mulhousen lentokentän lennoista kaksi kolmasosaa peruttiin. Sveitsin Zürichin lentokenttä lamaantui lähes täysin. Lumi ja kylmyys aiheuttivat myös onnettomuuksia: Skotlannissa nainen kuoli liukastuttuaan kadulla. Tshekissä kuoli yksi ja Puolassa kolme ihmistä kylmyyden vuoksi.
(MTV3-STT)


Lue myös:

    Uusimmat