Mainos

Tuhansia talouksia yhä ilman sähköä

Tuhansia suomalaiskoteja on yhä illalla ilman sähköä, vaikka energiayhtiöt ovat jatkaneet katkenneiden sähkölinjojen korjaustöitä koko päivän.

Pahin tilanne on Suur-Savon Sähkön jakelualueella Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa, missä sähköttömiä talouksia oli seitsemän aikaan illalla vielä runsaat 2 500. Iltapäivän jälkeen sähköt saatin palautettua noin 2 000 asiakkaalle. Eniten vikoja on Kouvolassa, Mäntyharjulla ja Heinolassa.

– Vikoja korjataan tämä päivä myöhään yöhön ja huomenna jatketaan, kertoo Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikkö Arto Nieminen.

Vattenfallin asiakkaista vailla sähköä oli klo 18 aikaan yhä runsaat 500 taloutta. Eniten sähköttömiä koteja on Hämeessä ja Pirkanmaalla. Yöllä Vattenfallin asiakkaista sähköt puuttuivat yli 7 000 taloudelta.

Fortumin asiakkaista ilman virtaa on myös noin 500 taloutta. Vielä aamuyöllä sähköttä oli noin tuhat Fortumin asiakastaloutta.

Fortumista ja Vattenfallista arvioidaan, että valtaosin sähköt saadaan palautettua asiakkaille tämän päivän aikana.

Katkokset johtuvat tykkylumesta, joka on kaatanut puita sähkölinjoille. Tilanne on elänyt päivän mittaan, mutta parani kuitenkin selvästi aamusta, jolloin sähköttömiä talouksia oli koko maassa vielä noin 20 000. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa viat pystyttiin poistamaan jo päivällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.