Mainos

Tuhansia ohjelmistojen piraattitapauksia Euroopassa

Business Software Alliance käynnisti tammi-kesäkuussa yli 5 700 oikeustoimenpidettä ohjelmistopiratismia vastaan Euroopassa

Ohjelmistopiratismi leviää Euroopassa

Business Software Alliance (BSA) on tämän vuoden aikana saanut kaikkiaan 5 840 ilmoitusta laittomien tietokoneohjelmistojen käytöstä, kopioimisesta tai levittämisestä eri puolilla Eurooppaa. Ilmoituksista jo 5 714 on johtanut oikeudelliseen toimenpiteeseen. Samalla tekijänoikeusloukkauksista seuranneiden korvaussopimusten summat kohosivat vuoden alkukuukausina 137 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Sopimusten yhteissumma kesäkuun lopussa oli noin 2,6 miljoonaa dollaria eli noin 16 miljoonaa markkaa.

Ohjelmistoteollisuuden edustajat arvioivat, että vuoteen 2005 mennessä jo 2/3 käytettävistä tietokoneohjelmistoista jaellaan Internetin kautta, kun vastaava luku tällä hetkellä on vain 12 prosenttia. Tammi-kesäkuun aikana BSA vastaanotti kaikkiaan runsaat 2 000 Internet-piratismia koskevaa ilmoitusta. Näiden perusteella Internetistä on poistettu yhteensä 713 laittomia ohjelmistoja välittänyttä kotisivua. Poistettujen sivustojen joukossa on myös suomalaisia kotisivuja.

Suomessa BSA sai vuoden alkupuoliskon aikana lähes 200 yhteydenottoa liittyen tietokoneohjelmistojen tekijänoikeuskysymyksiin ja -loukkauksiin. -Suuri osa saamistamme ilmoituksista koskee loppukäyttäjiä, mutta Internet-piratismitapausten lukumäärä on selvässä kasvussa. Kaikki esiintulevat tapaukset tutkitaan ja useimmiten ne johtavat myös toimenpiteisiin, toteaa BSA:n edustaja Salla Järvinen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.