Mainos

Tuhansia naisia raiskattu Liberian kaaoksessa

Liberian sisällissodan aiheuttaman kaaoksen keskellä on raiskattu tuhansia naisia.

Avustustyöntekijöiden mukaan sekä hallituksen että kapinallisryhmien taistelijat käyttävät raiskauksia aseenaan siviiliväestöä vastaan, kertoi brittiläinen Guardian-lehti.

Avustustyöntekijät ovat kirjanneet yli 600 raiskausta maan pääkaupungissa Monroviassa kuukauden aikana, mutta todellisen luvun pelätään olevan monta kertaa suurempi.

Uhrien mukaan julmuuksiin osallistuneilla sotilailla näyttää olevan kiire käyttää kaupungissa vallitsevaa kaaosta hyväkseen ennen kuin rauhanturvaajat saapuvat. YK:n naisten kehitysrahaston Unifemin mukaan naiset ja tytöt joutuvat usein kärsimään sodissa suurimmista julmuuksista.

-Naisia raiskaamalla nöyryytetään heidän miespuolisia sukulaisiaan, Unifemin raportti naisiin konflikteissa kohdistuvastaväkivallasta toteaa.

"Liberian humanitaarinen tilanne iljettävä"

Kansainvälinen Punainen Risti on kuvannut Liberian humanitaarista tilannetta iljettäväksi.

-Harvoin mitään Afrikan maata on jätetty näin pahaan pulaan, totesi Liberiassa vierailleen kansainvälisen komitean jäsen Christoph Harnisch.

- Kun näemme erittäin vaikean ruokatilanteen ja lasten vakavia aliravitsemustapauksia samaan aikaan, kun ruokaa on Monrovian satamassa odottamassa jakelun mahdollista alkamista, tunnemme vastenmielisyyttä, Harnisch kuvasi.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.