Tuhansia evakuoitiin räjähdysten takia Ukrainassa

Ukrainan itäosassa sijaitsevalla armeijan ammusvarastolla riehuu tulipalo ja alueella on sattunut useita räjähdyksiä. Alue suljettiin ja tuhansia siviilejä jouduttiin evakuoimaan.

Tuhansia ihmisiä jouduttiin tänään evakuoimaan Ukrainassa, kun maan itäosassa Artemovskin lähellä sijaitsevalla armeijan ammusvarastolla syttyi tulipaloja ja voimakkaat perättäiset räjähdykset vavisuttivat aluetta.

Donetskin alueen kuvernöörin Anatoli Blizniukin mukaan kaikki Artemovskin kaupungin 30 000 asukasta on tarkoitus evakuoida uhanalaiselta alueelta. Uutistoimisto Interfaxin mukaan kyse oli ilmeisesti onnettomuudesta.

Ukrainan hätätilaministeriön mukaan yksi 15-vuotias tyttö loukkaantui sirpaleesta, joita lenteli pisimmillään kilometrien päähän onnettomuusalueelta. Kymmenien rakennusten kerrottiin vaurioituneen sen jälkeen kun räjähdykset aivan kaupungin kyljessä sijaitsevalla ammusvarastolla alkoivat puoliltapäivin.

Puolensataa palokuntaa Donetskin alueelta komennettiin Artemovskiin sammuttamaan tulipaloja, ja kenttäsairaala on valmiina hoitamaan mahdollisesti uhreja. Sotilaat ovat sulkeneet alueen onnettomuusvaaran takia. Blizniukin mukaan evakuointi on sujunut pääosin rauhallisesti armeijan ja poliisin valvonnassa.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat