Mainos

Tuhansia evakuoitiin La Palman saarella Kanarialla - alueella myös suomalaisia

Ainakin 4000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa La Palman saarella Espanjan Kanarialla viime yönä metsäpalojen vuoksi.

Ulkoministeriön konsulivirkailijan Maritta Kettusen mukaan tulipalot eivät ole vieläkään hallinnassa.

Viranomaisten mukaan sotilaita on pyydetty avuksi palojen sammuttamiseen naapurisaari Teneriffalta. Kovat tuulet ovat lietsoneet saaren keskiosista levinneitä paloja. Tulipalojen syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Espanjan valtionradion mukaan tuli tuhosi tuntien aikana 1000 hehtaaria metsää. Kotinsa jättäneet ihmiset ovat saaneet väliaikaismajoituksen urheiluhallista.

Kettusen mukaan La Palman saarella on tällä hetkellä muutamia suomalaisia, mutta he ovat toisella puolen saarta kuin tulipalot.

- Ainakin muutamia suomalaisia on täällä saarella tähtitieteenlaitoksella töissä. Laitos sijaitsee saaren pohjoisosassa, ja tulipalot ovat saaren eteläosassa. Meidän tietojemme mukaan heillä ei ole mitään vaaraa, Kettunen kertoo.

Mikään matkanjärjestäjä ei tällä hetkellä tee pakettimatkoja La Palman saarelle. Normaalikautena La Palman saarelle tulee vain yksittäisiä turisteja, sillä sinne ei lennetä suoraan.

Oletko paikalla? Lähetä tarinasi ja kuvia: uutiset@mtv3.fi

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.