Mainos

Tuhansia edelleen ilman sähköä – lumitilanne helpottamassa

Tuhannet kotitaloudet kärsivät edelleen sähkökatkoista Keski- ja Itä-Suomessa. Lumen ja lämpötilavaihtelun aiheuttamia sähkökatkoja on Savon Voiman, Elenian ja PKS Verkon alueilla yli 7000.

Pahin tilanne on ollut Pohjois-Savossa, jossa Savon Voiman verkossa katkoksia oli hetkellisesti jopa yli 10000. Illansuussa sähköttömiä kotitalouksia oli alueella vajaat 3500.

Pohjois-Karjalassa PKS Verkossa sähköttä on noin 2000, Elenian verkossa Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla noin 1500 ja Carunan verkossa Lounais- ja Etelä-Suomessa runsaat 500.

Syynä katkoksiin ovat runsas lumi ja lämmönvaihtelut, jotka ovat taivuttaneet lumiset puut linjojen päälle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisadealue väistyy yön aikana itään, eikä uutta voimakasta lumisadetta ole tulossa. Myös lämpötilan lauhtuminen plussan puolelle voi helpottaa tykkylumitilannetta, kun lumi alkaa putoilla puista pois.

Ongelmat ovat jatkuneet etenkin Savossa jo joulukuun 30. päivästä alkaen. Ilman sähköä on ollut päivittäin tuhansia talouksia. Kovimmilla pakkasilla ihmisiä on jouduttu evakuoimaan suojaan kylmentyneistä ja pimentyneistä kodeistaan.

Pohjois-Savon pelastuslaitos on kehottanut kuntia tilanteen tehostettuun seurantaan viikonloppuna. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.