Mainos

Tuhannet vastustivat Irakin sotaa Washingtonissa

Jopa 6000 ihmistä osoitti mieltään Irakin sotaa vastaan Valkoisen talon edustalla tänään. Mielenosoittajat arvostelivat muun muassa tuoretta raporttia Irakin tilanteesta valheelliseksi.

Valkoisen talon edusta Washingtonissa täyttyi tuhansista mielenosoittajista, jotka vaativat Irakin sodan lopettamista, amerikkalaisjoukkojen vetämistä pois ja presidentti George W. Bushin haastamista oikeuteen.

Paikalle oli kerääntynyt arvioiden mukaan neljästä kuuteen tuhatta ihmistä. Mukana oli niin Irakin veteraaneja kuin maassa palvelevien sotilaiden omaisiakin.

- Olin siellä vuoden, Abu Ghraibissa ja Fallujassa. Kun saavuin, meille sanottiin että olimme tuomassa maahan tasapainoa. Mutta emme me mitään rakentaneet. Paikalliset saivat sähköä kaksi tuntia päivässä. ja näin, mitä kauheuksia amerikkalaiset tekivät siellä, kertoi 21-vuotias sotilas Phil Aliff.

Hänen mielestään myös kenraali David Petraeuksen aiemmin tällä viikolla antama raportti Irakin kehityksestä on erittäin kaukana todellisuudesta. Petraeuksen mukaan tilanne on hiljalleen muuttumassa valoisammaksi ja joukkojen lisäysstrategia on osoittautunut toimivaksi.

Greenspan arvostelee Bushin politiikkaa

Yhdysvaltain keskuspankin entinen johtaja Alan Greenspan arvostelee kirjassaan presidentti George W. Bushin ja muiden republikaanien politiikkaa. Greenspan sanoo Bushin asettaneen poliittiset tavoitteensa terveen talouspolitiikan edelle.

Greenspan kirjoittaa neuvoneensa Bushia estämään hillitsemättömiin kuluihin johtavia lakeja, kertoo Wall Street Journal tulevasta kirjasta.

Greenspan läksytti Valkoista taloa ja kongressia velkaantumisen vaaroista jo pankkiirina ollessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.