Mainos

Tuhannet vastustavat talouskriisiä Espanjassa

Espanjan kaupungeissa tuhannet ihmiset protestoivat jo viidettä päivää maan taloustilannetta sekä demokratian huonoa tilaa vastaan. Ihmisiä on koottu yhteen eritoten sosiaalisen median, Facebookin ja Twitterin välityksellä.

Madridissa useat mielenosoittajat ovat yöpyneet teltoissa Solin aukiolla 15. toukokuuta lähtien, jolloin mielenosoitukset alkoivat. Heidän tarkoituksenaan on pysyä aukiolla ainakin sunnuntaihin saakka, jolloin Espanjassa järjestetään kunnallisvaalit.

Barcelonassa mielenosoittajat ovat saaneet meteliä aikaan hakkaamalla patoja ja kattiloita kepeiillä ja kapustoilla.

Muun muassa nuorista, työttömistä ja työntekijöistä koostuva joukko syyttää politiikan ja talouden eliittiä ahdingostaan. He eivät usko, että sunnuntain vaalit muuttaisivat mitään nykyisestä.

– Tilanne on hyvin epävakaa. On närkästyttävää, että poliitikot eivät ymmärrä kiinnittää huomiota maamme nuorten tarpeisiin, kommentoi 55-vuotias Victor El Mundo -lehdelle.

Protestoijat ovat kyllästyneitä Espanjan kaksipuoluejärjestelmään, jossa todelliset vaihtoehdot puuttuvat. Sosiaalisessa mediassa leviää kampanja, jossa ihmisiä kehotetaan äänestämään, mutta äänestyslomakkeeseen tulisi kirjoittaa oikean ehdokkaan sijaan viesti siitä, että "kukaan ei edusta minua, joten en äänestä ketään".

Espanjan työllisyystilanne on huolestuttava. Työttömyysaste on kohonnut 21,3 prosenttiin. Nuoria työttömiä maassa on yli 43 prosenttia.

– Haluamme poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia muutoksia, sanoo 15. päivän liikkeeksi kutsutun mielenosoittajaryhmän tiedottaja Óscar Rivas El Mundossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.