Mainos

Tuhannet vaativat Pinochetin vangitsemista

Tuhannet mielenosoittajat ovat marssineet Santiagon kaduilla vaatien Chilen entisen diktaattorin AugustoPinochetin vangitsemista. Mielenosoittajat kantoivat Pinochetin valta-aikana kadonneiden omaistensa kuvia.

Pinochet pääsi eilen palaamaan kotimaahansa, koska Britannian sisäministeriö katsoi, ettei häntä voida luovuttaa oikeudenkäyntiä varten Espanjaan terveyssyistä.

Pinochetille terveydentarkastus Chilessä

Pinochetille määrätty terveystarkastus oli ohi vain yhdeksän tuntia sen jälkeen, kun hän oli saapunut Chileen. Sairaalassa tarkastettiin Pinochetin terveydentila sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu Ison-Britannian langettamasta 16 kuukauden kotiarestista.

Brittiviranomaisten mukaan häntä ei voinut luovuttaa Espanjaan huonon terveydentilan vuoksi. Espanjassa Pinochetia olisi odottanut syyte tuhansista ihmisoikeusrikkomuksista. Pinochetin paluu synnytti käynnisti keskustelun mahdollisesta oikeudenkäynnistä Chilessä.

Vastustajat: Pinochet huijaa lääkäreitä

Augusto Pinochetin vastustajat ovat järjestäneet mielenosoituksia Santiagossa. Noin tuhat ihmistä vaati, että Pinochet asetetaan syytteeseen hänen diktaattorikautensa ihmisoikeusrikkomuksista.

Pinochetin vastustajat sanovat, että diktaattori on huijannut lääkäreitä esiintymällä Britanniassa huomattavasti sairaampana kuin Chilessä, jossa hän nousi koneesta hyväntuulisen näköisenä, ilman pyörätuolia. (MTV3-AFP-Reuters)

Chilen politiikkaa käsittelevä sivu, jossa myös artikkeleja Pinochetin paluusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.