Mainos

Tuhannet uhmasivat mielenosoituskieltoa Belgradissa

Tuhannet Serbian opposition kannattajat uhmasivat tänään mielenosoituskieltoa ja lähtivät Belgradin kaduille aiemmin tällä viikolla surmansa saaneen mielenosoittajan hautajaisten jälkeen. Sata poliisia sulki kaupungin keskustaan johtavan kadun ja yritti estää arviolta 10000 mielenosoittajaa etenemästä keskustaan. Opposition Zajedno-liiton johtaja syytti presidentti Slobodan Milosevicia tukevaa mellakkapoliisia mielenosoittajan kuolemasta ja kaduilla marssinut väkijoukko huusi "Slobo murhaaja".

Oppositiojohtajat olivat kehottaneet kannattajiaan kokoontumaan sankoin joukoin mielenosoittajan hautajaisiin. Oppositiota tukenut 39-vuotias mies kuoli jouluaattona opposition ja hallituksen kannattajien otettua yhteen kaduilla. Sydänvaivoista kärsineen miehen kuolinsyystä ei kuitenkaan ole varmuutta. Poliisi kielsi mielenosoittajien marssit väkivaltaisuuksien jälkeen.

Serbian sosialistien Politika -lehti julkaisi tänään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin valtuuskunnan selvityksen, jonka mukaan oppositio voitti marraskuussa pidetyt paikallisvaalit Belgradissa ja 14 muussa kaupungissa. Mitään merkkejä ei kuitenkaan ollut siitä, että Milosevic aikoisi tunnustaa opposition vaalivoiton.

Ulkoministeri Milan Milutinovic kutsui Etyjin ryhmän raporttia "harkituksi", mutta hän ei kommentoinut suositusta opposition vaalivoiton palauttamisesta.

Nisin kaupungin vaalilautakunta päätti tänään, ettei se aio vahvistaa opposition vaalivoittoa kaupungissa.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.