Mainos

Tuhannet pakenivat tulvia Yhdysvalloissa

Kylmyys ja lumi pitivät edelleen tänään otteessaan koko pohjoista pallonpuoliskoa. Kova talvi on surmannut joulusta lähtien liki 300 ihmistä. Yhdysvalloissa sää on vaihdellut rajusti: samaan aikaan kun kymmenettuhannet ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan länsirannikolla, maan pääkaupunki Washington on saanut nauttia ennätyksellisestä parinkymmenen asteen lämmöstä.

Euroopassa joulunpyhinä alkanut kova pakkanen on vaatinut yli 220 uhria. Rhonen laaksossa Kaakkois-Ranskassa runsas lumentulo lamaannutti tänään lähes kaiken liikenteen. Yli 10 000 ihmistä joutui yöpymään autoissaan jäätyään jumiin maanteille tai viranomaisten järjestämässä hätämajoituksessa.

Romanian pääkaupungissa Bukarestissa kaduille on paleltunut yli 30 koditonta. Kodittomien lisäksi pakkanen on surmannut Bukarestissa parikymmentä muuta ihmistä. Romaniassa mitattiin joulun jälkeen jopa 25 asteen pakkasia. Kylmyys on koetellut eritoten Bukarestin kodittomia, kerjäläisiä ja katulapsia, jotka majailevat mm. viemäreissä, puistossa ja purkutuomion saaneissa rakennuksissa.

USA:ssa tulvia ja lämpöennätyksiä

Kalifornian pohjoisosassa Marysvillen ja Yuba Cityn kaupunkien 50 000 asukasta evakuoitiin perjantain vastaisena yönä tulvien vuoksi. Nevadan osavaltiossa Renon kuuluisa pelikasino joutui sulkemaan ovensa ensi kerran 40 vuoteen, kun kaupunki oli veden vallassa.

Tulvien ja mutavyöryjen syynä olivat runsaiden lumisateiden jälkeinen sään lauhtuminen ja rankkasateet. Samaan aikaan Yhdysvaltain itärannikolla ja maan lounaisosissa on voitu nauttia paikoin ennätyslämmöstä. Washingtonissa elohopea kipusi perjantaina 20 asteeseen ja Texasissa vielä tätäkin korkeammalle.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.