Mainos

Tuhannet pakenevat Tshadin taisteluja Kameruniin

Kapinalliset kehottavat pääkaupungin asukkaita poistumaan taistelujen tieltä.

Tuhannet siviilit ovat paenneet Tshadin levottomuuksia naapurimaahan Kameruniin. Samaan aikaan kapinallisjoukot uhkaavat pääkaupunkia uusilla hyökkäyksillä.

Kamerunin viranomaiset arvioivat, että Kousserin pikkukaupunkiin on paennut noin 15 000 tshadilaista.

Paon on tehnyt mahdolliseksi vallankaappausta yrittäneiden kapinallisjoukkojen ja hallituksen sotilaiden välisten taistelujen hetkellinen taukoaminen pääkaupungissa N'djamenassa.

Hallitus kertoo lyöneensä kapinalliset ja pakottaneensa nämä vetäytymään N'djamenasta. Kapinalliset puolestaan sanovat vetäytyneensä kaupungista taktisista syistä ja ryhmittyvänsä uuteen hyökkäykseen.

Samalla he kehottavat N'djamenan asukkaita poistumaan kaupungista taistelujen tieltä.

Pääkaupunki on suhteellisen rauhallinen, vaikka hajanaista ammunnan ääntä kuuluukin kaduilta. Taistelujen lisäksi kaupungin asukkaiden elämää ovat terrorisoineet kauppoja ja liikkeitä ryöstelevät jengit.

Taistelut pakottivat länsimaat myös evakuoimaan kansalaisiaan Tshadista. Entinen siirtomaaisäntä Ranska kertoi kuljettaneensa ainakin 700 ulkomaalaista turvaan.

Tshadissa olleet kolme suomalaista pääsivät myös lähtemään maasta. Ulkoministeriön mukaan heidät evakuoitiin eilen iltana satojen muiden ulkomaalaisten kanssa Gaboniin Afrikan länsirannikolle.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä vielä keskustella Tshadin kriisiä koskevasta päätöslauselmasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.