Mainos

Tuhannet pakenevat Itä-Timorin pääkaupungista

Maan sosiaaliministerin mukaan Dilistä on paennut jo yli 20 000 ihmistä.

Tuhannet ihmiset ovat paenneet Itä-Timorin pääkaupungista Dilistä sen jälkeen, kun kaupungissa oli levinnyt huhuja yhteenotoista sotilaiden ja poliisin kesken. Kaupungista johtavat tiet ovat olleet tukossa pakenevia ihmisiä kuljettavista autoista, kuorma-autoista ja moottoripyöristä, kertovat silminnäkijät.

Maan sosiaaliministerin Arsenio Paixao Banon mukaan Dilistä on paennut jo yli 20 000 ihmistä. Ihmisiä alkoi virrata pois kaupungista jo eilen.

Dilissä osoitettiin viime viikolla mieltä satojen sotilaiden erottamista vastaan. Ainakin neljä ihmistä sai surmansa, ja satakunta rakennusta tuhoutui mielenosoituksia seuranneissa levottomuuksissa.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kehottanut kaikkia Itä-Timorissa olevia kansalaisiaan, joiden läsnäolo ei ole välttämätöntä, poistumaan maasta. Samalla se on kehottanut välttämään matkustamista maahan.

Australia ja Uusi-Seelanti ovat ilmoittaneet puolestaan olevansa halukkaita lähettämään maahan joukkoja, mikäli saavat YK:lta virallisen pyynnön asiasta. Itä-Timorissa on tällä hetkellä yhteensä toistasataa YK:n palkkalistoilla olevaa hallintovirkamiestä, sotilasneuvonantajaa ja poliisia. Heidänkin mandaattinsa on määrä päättyä runsaan kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.