Mainos

Tuhannet paenneet Liberian taisteluja

Tuhannet siviilit pakenivat öisiä taisteluita Liberian pääkaupungissa Monroviassa, silminnäkijät kertoivat tänä aamuna. LURD-ryhmän kapinalliset ja hallituksen joukot taistelivat käsiasein, mutta tykistön tukemana kaupungin keskustassa ja sen lähellä. Silminnäkijät kertoivat kymmenistä kuolleista ja sadoista haavoittuneista.
Kranaatinheittimien ammukset osuivat myös asuinrakennuksiin. Avustustyöntekijät arvioivat ainakin 200 000 ihmisen joutuneen lähtemään kodeistaan ja kertoivat monien etsineen turvaa eri maiden suurlähetystöjen muurien sisältä sekä Monrovian kaupungintalosta.

-Täällä on tuhansia ihmisiä, paikallinen asukas kuvaili tilannetta kaupungintalolla.

Liberian presidentti Charles Taylor vannoi eilen, että hän taistelee kapinallisia vastaan viimeiseen asti eikä aio paeta. LURD-kapinalliset puolestaan ilmoittivat pyrkivänsä valtaamaan maan pääkaupungin. Järjestön asettamana ehtona tulitauolle on hallituksen vetäytyminen Monroviasta.

Britannia kehotti eilen Yhdysvaltoja lähettämään joukkoja rauhoittamaan Liberian tilanteen. Taisteluita ei ole juuri hillinnyt viikko sitten alkanut tulitauko, jonka oli määrä mahdollistaa rauhansopimuksen solmiminen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.