Mainos

Tuhannet osallistuivat Balin iskun muistotilaisuuteen

Tuhannet ihmiset ovat muistaneet Balilla tasan vuosi sitten tapahtuneen pommi-iskun uhreja.

Lähes 3000 ihmistä osallistui tänään Indonesiassa Balilla tasan vuosi sitten tehdyn pommi-iskun muistotilaisuuteen. Tiukasti vartioituun jumalanpalvelukseen oli saapunut myös 800 Balin tuhoisista yökerhoiskuista hengissä selvinnyttä lomailijaa. Yksi heistä oli australialainen Jason Madden, joka kertoi tulleensa paikalle, jotta "he (terroristit) eivät luulisi voittaneensa".

Balilla 12. lokakuuta vuosi sitten kahteen yökerhoon tehdyissä pommi-iskuissa kuoli 202 ihmistä 22 eri maasta. Iskussa surmansa saaneista 88 tuli Australiasta.

- Emme ole unohtaneet teitä. Emme unohda koskaan, sanoi tilaisuudessa puhunut Australian pääministeri John Howard.

Indonesian presidentin Megawati Sukarnoputrin poissaolo sen sijaan ihmetytti ja ärsytti Balin muistotilaisuuteen osallistuneita. Pääministeri Howard kuitenkin painotti australialaiselle ABC-televisiolle, ettei hän ole loukkaantunut Sukarnoputrin pois jäämisestä.

-En odottanut hänen saapuvan tilaisuuteen. Indonesiaa muistojumalanpalveluksessa edusti turvallisuusministeri Susilo Bambang Yudhoyono.

Iskujen päätekijä ei kadu

Iskujen pääsuunnittelijaksi nimetty ja kuolemaantuomittu Imam Samudra puolestaan kertoi tänään indonesialaisen sanomalehden julkaisemassa haastattelussa, "ettei hän kadu tekojaan ja että nyt hänellä on mahdollisuus kuolla marttyyrinä".

Pommi-iskusta on otettu kiinni 34 ihmistä, joista kolme on tähän mennessä tuomittu kuolemaan. Indonesia syyttää iskuista al-Qaida-verkoston yhteydessä olevaa Jemaah Islamiyah -ääriryhmittymää.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.