Mainos

Tuhannet odottavat apua Afganistanin järistysalueella

Kansainväliset avustusjärjestöt kiidättivät tänään vettä, ruokaa, lääkkeitä ja telttoja Afganistanin maanjäristyksen eloonjääneille samalla kun maassa vietettiin järistyksen uhrien muistopäivää.

-Tänään avun jakelumme pääsee täyteen vauhtiin, kertoi YK:n edustaja järistyksen pahoin runtelemassa Nahrinin kaupungissa maan pohjoisosassa.

Arviolta 100 000 ihmistä jäi alkuviikon järistysten jäljiltä kodittomiksi. Tuhannet kotinsa menettäneet viettivät jälleen viime yön taivasalla jäätävissä olosuhteissa.

Alueelle on toimitettu hätäapuna muun muassa 100 tonnia ruokaa. Nahriniin keskitetyn avun edelleen jakelua vaikeuttaa se, että osa järistyksen runtelemista kylistä sijaitsee vaikeakulkuisen taipaleen takana. 4000 perhettä on saanut apua, mutta 20 000-100 000 avuntarvitsijaa odottaa vuoroaan.

-(Kuljetusten) järjestäminen on painajaismaista, YK:n paikallisedustaja Farhana Faruqi sanoi Nahrinissa.

Kansainvälisten järjestöjen lisäksi avustustarvikkeita on rahdattu pohjoiseen kansainvälisen Isaf-rauhanturvajoukon kalustolla. Järistyksen uhrien määrästä ei ole edelleenkään selvyyttä, koska pelastus- ja raivaustyöt ovat kesken.

Afganistanilaiset viranomaiset ovat sanoneet uskovansa, että kuolleita on yli 2000, ja määrä voi vielä kasvaa huomattavasti kunhan syrjäisiin kyliin päästään. YK alensi arviota uhrien määrästä eilen - kuolleita on YK:n mukaan todennäköisesti 800-1200. Liput olivat torstaina puolitangossa ympäri Afganistania väliaikaishallinnon johtajan Hamid Karzain julistaman surupäivän vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.