Mainos

Tuhannet kodit yhä vailla sähköä Ruotsissa ja Virossa

Yli 150 000 kotia on edelleen ilman ilman sähköä Ruotsissa. Myös suuri osa viikonlopun myrskyn jäljistä on raivaamatta. Virossa koko Hiidenmaan saari jäi viime yönä ilman sähköä.

Viikkonloppuisen talvimyrskyn arvioidaan teettävän töitä Ruotsissa ensi viikkoon. Vielä tänä aamuna Ruotsissa oli vailla sähköä yli 150 000 kotia. Lisäksi puhelinyhteydet olivat poikki noin 230 000 taloudessa.

Paikallisen energiayhtiön mukaan asutuskeskusten rikkoutuneet sähköyhteydet voidaan saada toimimaan vielä tällä viikolla, mutta haja-asutusalueilla sähköverkon korjaaminen venyy ensi viikolle. Sähköverkko on paikoitellen pahoin vaurioitunut.

Myrskytuhot ovat häirinneet myös liikennettä. Useat tiet olivat aamulla yhä raivaamatta. Junaliikenteen arvioitiin palaavan normaaliksi vasta useiden päivien kuluttua.

Koko Hiidenmaa ilman sähköä

Virossa koko Hiidenmaan saari jäi viime yönä ilman sähköä. Viron energiayhtiön Eesti Energian mukaan sähköt katkesivat varhain aamuyöllä, kun tuuli oli kaatanut puita sähkölinjojen päälle. Energiayhtiön edustajan mukaan koko saari jää todennäköisesti ilman sähköä puoleenpäivään asti. Hiidenmaa on Viron toiseksi suurin saari, ja siellä asuu noin 10 000 ihmistä. Yö oli Virossa muuten rauhallinen. Illalla Viroon ennustettua uutta myrskyä ei tullut.

Suomalaiset korjaamaan Ruotsin sähkövikoja

Myös Suomesta lähetetään henkilökuntaa korjaamaan myrskyn aiheuttamia sähkövikoja Ruotsissa. Suomesta lähtee Ruotsiin noin 30 ammattilaisen joukko auttamaan korjaustöissä. Avustusryhmä lähtee Ruotsin etelärannikolle huomenna iltapäivällä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.