Mainos

Tuhannet jäivät ilman postia työtaistelun vuoksi

Postin kulussa on ollut tänään ongelmia viime yönä käynnistyneen ylityökiellon vuoksi. Itellasta kerrotaan, että Posti- ja logistiikka-alan unionin viime yönä aloittama ylityökielto on aiheuttanut viivästyksiä jakelussa eri puolilla maata.

- Pääsääntöisesti postit on saatu perille aikataulussa, mutta useita tuhansia talouksia on jäänyt jakamatta eli työaika on loppunut kesken, sanoo operatiivinen johtaja Jarmo Välimaa Itellan palvelutuotannosta.

Jakamatta jääneitä posteja on Itellan mukaan pidemmillä reiteillä tasaisesti ympäri Suomen. Yhtiön mukaan samat taloudet eivät kuitenkaan joudu jäämään postitta useita päiviä peräkkäin. Tänään jakamatta jääneet lähetykset ovat vastaanottajilla pääsääntöisesti huomenna torstaina.

- Huomenna varmistetaan, että ilman postia jääneet taloudet saavat postinsa. Ja jos joudutaan, jätetään posti jakamatta jostain muualta eli ikään kuin kierrätetään tilannetta. Tästä syntyy siis yhden vuorokauden viive, Välimaa lupaa.

Lisää viiveitä on odotettavissa myös loppuviikolla, jos sopua ei synny. PAU on varautunut jatkamaan ylityökieltoa jopa jouluun saakka.

PAU:n työtaistelutoimenpiteenä käynnistämän yli- ja lisätyökiellonpiirissä on noin 22 000 työntekijää. Työkiistan syynä ovat neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta sekä epäselvyys uuden postilain sisällöstä.

Ylityökielto ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.