Mainos

Tuhannet eläimet edelleen pulassa Haitissa

Kaikenkarvaiset lemmikkieläimet maleksivat hylättyinä pitkin Haitin katuja etsien ruokaa jätteiden seasta. Lemmikit jäivät oman onnensa nojaan reilu puoli vuotta sitten maanjäristyksen turmellessa Haitia.

Vaikka eläinten omistajat haluaisivatkin huolehtia lemmikeistään ja karjastaan, heillä ei ole siihen enää varaa eikä mahdollisuuksia, kertoo uutistoimisto CNN.

- Kadulla asuvat eläimet heijastelevat suoraan sitä tilannetta, jossa haitilaiset itse nyt elävät, toteaa Gerardo Huertas kansainvälisestä eläinsuojeluyhdistyksestä.

Yli puolitoista miljoonaa haitilaista asuu järistyksen jäljiltä edelleen teltoissa muun asutuksen luhistuttua maan tasalle. Nyt Haitin telttakyliä riepottelee myös hurrikaanikausi.

- Ennen kuin tilapäisistä majoitusratkaisuista on päästy eroon ja tilalle on rakennettu jotain pysyvämpää, emme voi tehdä eläinten hyväksi muuta kuin tarjota pieniä eläinlääkinnällisiä palveluita, jatkaa Huertas.

Eläintensuojeluyhdistykset ovat kuitenkin toiveikkaita sen suhteen, että tulevaisuudessa Haitissa huomataan maanjäristyksen tuoneen mukanaan jotain positiivistakin.

- Haitissa ei ollut aiemmin eläintensuojelutoimintaa. Maan hallitus keskittyi yksin omaan estämään sairauksien leviämiseen eläimistä ihmisiin, mutta jatkossa tullaan varmasti huolehtimaan myös eläimistä itsestään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.