Mainos

Tuhannen ihmisen pelätään kuolleen verilöylyssä Liberiassa

Jopa tuhannen siviilin pelätään kuolleen kapinallisten hyökkäyksessä Liberian Nimban maakunnassa.

Useita siviilejä kuoli Nimban maakunnassa sattuneessa verilöylyssä, kertoi Liberian armeijan edustaja uutistoimisto AFP:lle myöhään eilen. Lisäksi hän kertoi useiden kylien palaneen maan tasalle. Väitetyn verilöylyn tarkasta ajankohdasta ei ole tietoa.

-Ymmärtääkseni alueella tapahtui verilöyly, mutta emme ole täysin varmoja, kuinka monta ihmistä sai surmansa. Kuolleita voi olla sata tai tuhat, sanoi kenraali Benjamin Yeaten.

Yeaten ei myöskään vahvistanut, ketkä olivat hyökkäyksen takana. Hän kuitenkin totesi, että Liberian kaksi suurinta kapinallisryhmää LURD ja MODEL ovat tehneet viime päivinä iskuja maakunnassa.

Nimba sijaitsee noin 250 kilometriä koilliseen pääkaupunki Monroviasta. Maakunnan alueellinen radio siteerasi puolestaan silminnäkijää, jonka mukaan MODEL-ryhmän kapinalliset olivat hyökänneet Bahnin kylään ja avanneet tulen kohti siviilejä. Silminnäkijä väitti ainakin tuhannen ihmisen kuolleen.

Liberian hallitus ja sissit syyttelivät eilen toisiaan uusien taistelujen puhkeamisesta ja vastasolmitun rauhansopimuksen rikkomisesta. Viime viikolla allekirjoitettu rauhansopimus päätti virallisesti maassa 14 vuotta kestäneet väkivaltaisuudet.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.