Mainos

Tudjman Kroatian presidentinvaalien suosikki

Kroatiassa on äänestetty tänään presidentinvaaleissa, joiden ehdoton ennakkosuosikki on nykyinen presidentti Franjo Tudjman. Vaalien äänestysvilkkaus näytti muodostuvan samanlaiseksi kuin huhtikuun parlamenttivaaleissa, jolloin yli 71 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla.

Presidentti Tudjman äänesti omalla äänestysalueellaan pääkaupungissa Zagrebissa varhain aamulla. Hän lupasi Kroatialle vaurasta ja demokraattista tulevaisuutta, jos hän voittaa vaalit.

Tudjmanin vastaehdokkaat, sosiaaliliberaalien Vlado Gotovac ja sosiaalidemokraattien Zdravko Tomac, ovat jo ennättäneet tuomita vaalit epädemokraattisiksi. Heidän mukaansa Tudjman on käyttänyt presidentinvirkaansa hyväksi edistääkseen kampanjaansa.

Mielipidemittaukset ovat antaneet Tudjmanille pitkän etumatkan vastaehdokkaisiinsa nähden. Eräiden mittausten mukaan hänen johtonsa on 40 prosenttiyksikköä. Jos yksikään ehdokas ei saa yli 50 prosenttia äänistä, pidetään toinen vaalikierros.

Vaalihuoneistot suljetaan kello 20 Suomen aikaa. Ensimmäiset epäviralliset tulokset ovat luvassa ensi yönä, mutta lopullisia tuloksia voidaan odottaa aikaisintaan maanantaina päivällä.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on lähettänyt yli 100 tarkkailijaa vaaleihin, joissa on neljä miljoonaa äänioikeutettua ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.