Mainos

TU: Stora Enson tuloskunto söi perusteet lakkauttamiselta

Toimihenkilöunionin mielestä Stora Enson kertaeristä oikaistuna hyvä tulos viime vuodelta kumoaa loputkin perusteet Kemijärven ja Summan tehtaiden lakkauttamispäätökseltä.

Vahva tuloksentekokyky merkitsee Toimihenkilöunionin (TU) puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä, että johdon ja valtio-omistajan täytyy harkita Kemijärven ja Summan jatko uudelleen. TU nosti tänään loput Stora Enson tulospalkkiokanteet. Summan yt-kanne menee oikeuteen helmikuun lopussa.

- Stora Enson tulos ilman kertaeriä viime vuodelta parani 45 prosenttia edellisvuodesta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 32 prosenttia. Liikevaihto nousi 3,2 prosenttia, Rinne listasi metsäyhtiön todellista tuloskuntoa osoittavia lukuja Lahdessa Toimihenkilöunionin tiedotustilaisuudessa.

- Kyse ei todellakaan ole pakon edessä toimivasta ja ongelmissa rypevästä yhtiöstä, kuten toimitusjohtaja, puolustusministeri ja pääministeri ovat antaneet ymmärtää, Rinne painottaa.

Rinne korostaa, että Stora Enson todellinen kyky tehdä tulosta ja liikevoittoa nähdään, kun viime vuoden kertaluontoiset tappioerät jätetään huomiotta.

Rinne huomauttaa, että Stora Enso teki suurimmat voittonsa vuoden lopussa eli nimenomaan silloin, kun yhtiön johto ja valtio päättivät tehtaiden lakkauttamisesta.

- Stora Enson liikevoitto ilman kertaeriä viime vuoden lokakuusta joulukuuhun oli peräti 56 prosenttia parempi kuin samaan aikaan edellisvuonna. Yhtiö siis veti työtekijöiltään maton alta juuri, kun nämä takoivat työnantajalleen ennätystulosta, hän toteaa.

Toimihenkilöunioni on ottanut kovat keinot käyttöön massairtisanomisia jakavien metsäyhtiöiden kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.