Mainos

TTY vihkii 12 kunniatohtoria

Kunniatohtorin arvo annetaan myös Nobelin fysiikan palkinnon vuonna 2000 saaneelle venäläiselle Zhores Alferoville.

Tampereen teknillinen yliopisto TTY vihkii perjantaina kaksitoista kunniatohtoria. Heistä kuusi on suomalaisia ja kuusi ulkomaalaisia. Juhlallisessa promootiossa vihitään myös 153 tohtoria.

Kunniatohtorin arvon saavat Työsuojelurahaston toimitusjohtaja Peter Rehnström sekä entinen opetusministeri, maaherra ja apulaiskaupunginjohtaja Kaarina Suonio.

Suomalaisen elinkeinoelämän edustajista kunniatohtoriksi vihitään Kone-yhtiön toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Wärtsilän teknologiajohtaja Matti Kleimola, Kyron ja Tamglassin toimitusjohtaja Pentti Yliheljo sekä rakennustuotealalla toimivan SPU Systemsin omistajiin kuuluva Tapani Suominen.

Venäläinen Zhores Alferov lienee tunnetuin ulkomaisista kunniatohtorin arvon saajista. Hän sai Nobelin fysiikan palkinnon vuonna 2000.

Kunniatohtoreiksi vihitään myös omilla aloillaan ansioituneet professorit Michel Cotsaftis, Edward R. Dougherty, Shunichi Fukuzumi, Veljo Kaasik ja Teruo Kishi. He ovat tehneet aktiivista ja pitkäjänteistä tieteellistä yhteistyötä TTY:n kanssa.

Promootio alkaa puoliltapäivin Tampere-talossa. Sieltä siirrytään iltapäivällä juhlavassa kulkueessa Tampereen tuomiokirkkoon. Tampereen teknillinen yliopisto järjestää promootion nyt seitsemännen kerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.