Mainos

TTL: Sähkösavukkeen tupruttelijat tupakkakoppiin

Työpaikoilla on ollut vaihtelevaa käytäntöä siitä, miten sähkösavukkeiden polttamiseen suhtaudutaan. Työterveyslaitos asettaa tiukan linjauksen sille, missä sähkösavukkeita saa työpaikalla polttaa.

– Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan takaamaan turvalliset työskentelytilat. Lääketieteellisesti ja työturvallisuuden kautta on perusteltua, että sähkösavukkeiden käyttö tapahtuu vastaavalla tavalla kuin tupakointi, työpaikan ulkopuolella erillisessä tilassa, professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta ohjeistaa.

Työpaikoilla on pääsääntöisesti noudatettu hyvin sähkösavukkeisiin liittyvää ohjeistusta.

– En ole törmännyt sellaiseen tilanteeseen, että työnantaja olisi sallinut sähkötupakoinnin sisätiloissa.

– Sähkösavukkeet ovat nikotiinivalmisteita, joissa osassa on jopa haitallinen määrä nikotiinia. Ne voivat olla terveydelle haitallisia, jopa vaarallisia, Reijula muistuttaa. 

Työterveyslaitokselle on tullut lukuisia kysymyksiä siitä, saako esimerkiksi toimistoissa, ravintoloissa tai teollisuustiloissa sähkötupakoida sisällä.

– Kansalaisilla on hämmentävää tietoa sähkötupakoinnista. Tuotetta markkinoidaan turvallisena ja tupakoinnin vieroituksen apuvälineenä, mitä ei ole kuitenkaan voitu osoittaa.

– Siihen saakka kun sähkötupakasta saadaan lisää tutkimustuloksia, työnantajan tulee noudattaa varovaisuutta ja kieltää sähkösavukkeiden käyttö työpaikan sisätiloissa, professori Kari Reijula Työterveyslaitokselta kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.