Mainos

TT:Työsopimuslaki ratkaistava alkusyksystä

Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton johtaja Lasse Laatunen suosittelee hallitukselle kiirehtimistä uutta työsopimuslakia koskevan esityksen antamisessa.

Ellei lakiesitystä saada eduskunnan hyväksyttäväksi heti alkusyksystä, se uhkaa jäädä seuraavien tuloneuvottelujen jalkoihin. TT:n lainsäädäntöasioista vastaavana johtajana Laatunen katsoo, että esitys on lakiteknisesti hyvä, ja yleissitovuuden ympärillä käyty kiistely johtuu paljolti väärinkäsityksistä.

Laatusen mielestä kysymys ei ole sen enempää yleissitovuuden laajentamisesta tai supistamisesta, vaan siitä, että säännökselle saataisiin sellaiset perustelut ja tulkinta, että myös käytännössä sitä voitaisiin kohtuullisella vaivannäöllä soveltaa. Nykyinen oikeustila sen sijaan ei Laatusen mukaan ole ollenkaan niin selvä kuin monet ajattelevat, sillä tulkinta perustuu vain yhteen vuodelta 1974 peräisin olevaan korkeimman oikeuden päätökseen. Hallituksen paperissa painotetaan Laatusen mukaan liikaa tilastollista tarkastelua, koska alan tilastot ovat puutteellisia, ristiriitaisia ja vanhoja.

-Uskallan sanoa, että yleissitovuuden perusteluja myöten tämä lakiesitys, katsoo sitä työmarkkinabarrikaadin kummalta puolelta tahansa, on tasapainoinen ja perusteltu kokonaisuus, Laatunen sanoo Kansan Uutisten haastattelussa. Laatunen sanoo pitävänsä huulena valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) kantaa, jonka mukaan lakia valmistellut komitea ei olisi ollut kolmikantainen, vaan esitys olisi vain työmarkkinaosapuolten laatima.

-Komiteassa oli täysin normaalisti myös valtioneuvoston nimeämät virkamiesjäsenet, Laatunen huomauttaa. Hän sanoo myös hämmästelevänsä komiteamietintöä arvostelleen Suomen yrittäjien poukkoilua suhtautumisessaan lakiesitykseen. Laatusen mielestä komitean esitys on myös yrittäjien edun mukainen. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.