Mainos

TT tuomitsee ahtaajien lakon

Huomiseksi aiottu ahtaajien lakko Suomen pääsatamissa vaarantaa Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton mielestä koko sopimusjärjestelmän. TT:n johtaja Seppo Riski sanoi tänään, että Auto- ja Kuljetustyöntekijöiden julistama lakko asettaa Suomen vientiteollisuuden toimitusvarmuuden kyseenalaiseksi.

-Lakko osoittaa, kuinka haavoittuva yhteiskuntamme on ja kuinka vastuuttomasti keskeinen vientiketjun osa käyttää työtaisteluasetta, Riski moitti.
Riskin mukaan laiton lakko pysäyttää käytännössä vuorokaudeksi 80 prosenttia Suomen viennistä.

Kiista on lähtöisin Kotkan ja Haminan satamista, joissa on neuvoteltu paikallisella tasolla uudesta työaikamallista. TT:n mielestä AKT pyrkii rajoittamaan työnantajan eli Stevecon oikeuksia kertoa tärkeänä pitämistään yrityksen kilpailukykyyn liittyvistä asioista omille työntekijöilleen. Kotkan ahtaajien pääluottamusmies Esa Bruce sanoi torstaina, että neuvottelut koettiin yksipuolisiksi, eikä niitä voitu jatkaa varsinkaan ahtaajille lähetetyn informaatiokirjeen jälkeen.

Riskin mielestä AKT kyseenalaistaa lakkohankkeellaan sopimustoiminnan pelisäännöt. Hän vaatii ay-liikkeeseen laajempaa keskustelua työrauhan kunnioittamisesta. Hänen mukaansa työsopimusten joustomahdollisuuksia on käytetty laajasti eri aloilla hyvin kokemuksin.
-Menettely antaa esimerkiksi työaikojen osalta mahdollisuuden paikalliseen sopimiseen, mutta ei pakota siihen ellei toimipaikkatasolla sopimusta synny, Riski painotti.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja