Mainos

TT Tieto jakaa option kaikille

TT Tiedon hallitus esittää kahden miljoonan markan optiolainan tarjoamista yhtiön koko henkilöstön merkittäväksi. Laina on tarkoitettu henkilöstön kannustusjärjestelmän osaksi.

Optiot oikeuttavat merkitsemään enintään 200000 uutta osaketta vuoden 2001 kesäkuun puolivälin ja vuoden 2004 toukokuun lopun välisenä aikana. Laina-aika on kolme vuotta ja korko 4 prosenttia. Optiolainan merkintäaikaa on kesäkuun alkupuolisko.

Yhtiökokous päättää henkilöstön optiolainasta maaliskuun puolivälissä. TT Tieto on jo aiemmin suunnannut henkilöstölle vaihtovelkakirjalainan vuonna 1989 ja kuuden miljoonan markan optiolainan vuonna 1996. Järjestelmän tarkoitus on sitoa työntekijöitä pitkällä tähtäimellä yhtiön kehittämiseen ja omistaja-arvon kasvattamiseen.

TT Tiedon uudeksi nimeksi hallitus esittää Tieto Corporation Oyj.

Henkilöstön optiolainat vielä harvinaisia

Vaikka johtajien optiot ovat yleistyneet, koko henkilöstöä koskevat optiolainat ovat vielä harvinaisia niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. TT Tiedon lisäksi niitä ovat takavuosina tarjonneet ainakin Tamro ja Talentum.

Toimitusjohtaja Matti Lehden mukaan järjestely sopii hyvin TT Tiedon kaltaiseen yritykseen.
-Kun koko yhtiön arvo on henkilöstössä ja sen osaamisessa, niin sen kannustaminen tälläkin tavalla on meille hyvin tärkeää, Lehti sanoo.

Joskus aiemmin TT Tiedossa on ollut myös johtajille suunnattuja optiolainoja, mutta niitä ei enää aiota käyttää. Vuonna 1996 tarjottua optiolainaa käytti hyväkseen 20 prosenttia TT Tiedon työntekijöistä. Ensimmäiset näistä optioista voidaan realisoida tänä vuonna: 50 prosenttia optioista voidaan vaihtaa osakkeisiin tämän vuoden joulukuussa ja loput vuoden 2000 joulukuussa.

Lehden mukaan uusi optiolaina halutaan tarjota näin pian edellisen jälkeen siksi, että vuoden 1996 jälkeen yhtiöön on tullut noin 1400 uutta työntekijää ja uusia palkataan jatkuvasti. Alalla alkaa olla osaavasta henkilöstöstä jo pulaa, joten optiolaina toimii myös yhtenä houkuttimena rekrytoinnissa.

TT Tiedon koko osakemäärä on vajaat 9 miljoonaa, josta nyt tarjottu optiopotti on noin 2,2 prosenttia ja edellinen noin kuusi prosenttia. Lehden mukaan hallitus saattaa esittää yhtiökokoukselle suunnilleen saman suuruisia henkilöstölle suunnattuja optiolainoja myös vuosina 1999 ja 2000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.