Mainos

TT Tiedon voitto kasvoi tuntuvasti

Tieto-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa runsaan viidenneksen viime vuodesta. Liikevaihto nousi tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 1 758,7 miljoonaan markkaan, kun se vastaavaan aikaan vuosi sitten oli 1436,0 miljoonaa markkaa.

TT Tiedon voitto kasvoi 48,4 miljoonaa markkaa viime vuoden kolmesta ensimmäisestä neljänneksestä ja nousi 130,6 miljoonaan markkaan. Osakekohtainen voitto nousi 9,38 markasta 14,85 markkaan. Koko viime vuonna TT Tiedon liikevaihto oli 2 377,6 miljoonaa markkaa, voitto 121,7 miljoonaa markkaa ja voitto osaketta kohti 13,88 markkaa.

Tietopalvelujen kysyntä jatkuu osavuosikatsauksen mukaan edelleen vahvana. Sitä ylläpitävät ripeä talouskasvu, sähköisen kaupankäynnin laajentuminen, valmistautuminen Euroopan rahaliittoon sekä vuoden 2000 järjestelmämuutokset. Tieto-konsernin liikevaihdon kasvu lähenee katsauksen mukaan yhtiön pitkän aikavälin 15 prosentin kasvutavoitetta.

TT Tieto myi tänään mikrotietokoneiden ohjelmistoja ja oheislaitteita maahantuovan TT-Microtradingin kansainväliselle atk-tukkurille Ingram Microlle. Kaupasta syntyy vajaan kahdeksan miljoonan markan voitto viimeisellä neljänneksellä. Microtradingin liikevaihto oli viime vuonna 136,8 miljoonaa markkaa.

TT Tiedon käyttökate oli tammi-syyskuussa 300,3 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 217,7 miljoonaa markkaa. Suhteessa liikevaihtoon käyttökate nousi 15,2 prosentista 17,1 prosenttiin. Tieto-konsernin omavaraisuusaste nousi syyskuun lopussa 63,9 prosenttiin, kun se viime vuoden lopussa oli 61,3 prosenttia.

Konsernin likvidit varat olivat katsauskauden päättyessä 204,3 miljoonaa markkaa eli hieman suuremmat kuin vuoden alussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.