Mainos

TT: Tavoitteena talous- ja työllisyyskasvun lujittaminen

Teollisuus ja työnantajat pitää tulokierroksen päätavoitteena talous- ja työllisyyskasvun vahvistamista sopimusmallista riippumatta.

TT varoittaa työttömyysasteen kasvun vaarasta. Se muistuttaa tiedotteessaan, että talouskasvu on viime ja tänä vuonna jäänyt poikkeuksellisen matalaksi ja että työllisyyden kasvu on pysähtynyt.

-Bruttokansantuotteen taso on vuoden 2003 alkaessa ainakin viisi prosenttia alempi kuin nykyistä sopimusta solmittaessa kuviteltiin. Tässä tilanteessa TT pitää tärkeänä, että työmarkkinaratkaisun - muodosta riippumatta - työvoimakustannusten nousu jää pieneksi, mikä on perusedellytys talouden ja työllisyysasteen kasvulle, korostaa TT tiedotteessaan.

TT ilmoittaa olevansa valmis selvittämään keskitetyn neuvottelukierroksen edellytyksiä. Järjestö muistuttaa, että tulopoliittisen ratkaisun tulee perustua yhteisiin talous- ja työllisyystavoitteisiin.

Sen mielestä ainakin tässä vaiheessa monet ammattiliittojen kannanotot ovat korostaneet epäyhtenäisyyttä. TT arvostelee, että näiden tavoitteiden taustalla ovat ryhmäkohtaiset lähtökohdat ja halu jättää kansalliset työllisyyden ja kasvun kohentamistavoitteen muiden harteille. Tästä syystä sen mielestä keskitetyn ratkaisumallin todelliset edellytykset ja realistisuus on syytä selvittää huolella ja riittävän nopeasti syyskuun aikana.

-Useat julkisuudessa esitetyt ay-liittojen puheenjohtajien vaatimukset perustuvat epärealistisille tavoitteille. Kuvitelma, että nyt olisi aika korkeille palkankorotuksille, on virheellinen, oli työmarkkinaratkaisun muoto mikä tahansa. Taloustilanne on epävarma. Orastavalta kasvulta saadaan helposti huonolla työmarkkinaratkaisulla vietyä pohja pois, arvostelee TT.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.