Mainos

TT: Suomen muutettava veropolitiikkaa kilpailukykyisemmäksi

Teollisuuden ja työnantajien mukaan Suomen on kyettävä vastaamaan kiihtyvään verokilpailuun

TT vaatii Suomea muuttamaan veropolitiikkaa kilpailukykyisemmäksi.

Suomen on kyettävä vastaamaan kasvavaan verokilpailuun. Muuten olemme tuotannon ja osaajien osalta kaukana talouden kasvumarkkinoilta, arvioi Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton (TT) toimitusjohtaja Tarmo Korpela. Korpela pitää realistisena tavoitteena yhteisöverokannan alentamista 25 ja marginaaliveroprosentin alentamista 50 prosenttiin.

TT ei näi perusteita myöskään osinkoverojen korotuksille.

TT, joka on arvostellut usein ammattiyhdistysliikettä epärealistisista palkankorotusvaatimuksista, ei pidä esimerkiksi veroprosenttien laskua tuulesta temmattuna.

-Se perustuu tietoon siitä, mitä muissa maissa on tehty. Muun muassa seitsemän OECD-maata alensi vuoden alussa yhteisöverokantaansa, Korpela sanoi.

Verojen kevennys ei Korpelan mielestä merkitse hyvinvointivaltion palveluiden romahtamista. Jos verotusta kiristetään, käy se lopulta valtion omaan nilkkaan verotulojen vähentymisenä, kun veronmaksajat ovat siirtyneet muualle.

-TT on ollut pettynyt siihen, ettei hallitus ryhtynyt heti toteuttamaan dynaamista kasvua tukevaa verolinjaa.
Etujärjestö aikoo kuitenkin olla aktiivinen, kun hallitus on joka tapauksessa päättänyt aloittaa selvitystyön yritys- ja pääomaverotuksen uudistamisessa. Se on määrä toteuttaa vuoden 2005 alusta lähtien. On syytä selvittää perusteellisesti, ettei veropaketti todella toimisi yritysten kasvun ja työllisyyden parantamiseksi, summasi Korpela

Korpela kommentoi myös Veronmaksajien keskusliiton ja Suomen yrittäjien kannottoja verotuksen uudistamisesta turhina irtiottoina. Heidän ehdotuksensa ovat vain yksittäisiä näkemyksiä, jotka otettiin esiin hallitusneuvotteluiden aikana. Asiaa on syytä katsoa kokonaisuutena.

Korpela arvioi hallitusohjelmaa tänään TT:n seminaarissa Karjaalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.