Mainos

TT patistaa hallitusta rohkeampiin työllisyystoimenpiteisiin

Teollisuuden ja työnantajien TT katsoo hallituksen työllisyystavoitteiden edellyttävän nykyistä rohkeampia toimenpiteitä.

Verotukseen, työn hintaan ja muihin kustannuksiin liittyvien vaatimusten ohella TT:ssä pidetään tärkeänä erilaisten työsuhdemuotojen yleistymistä.

TT:n työmarkkina-asioista vastaava johtaja Seppo Riski sanoo monipuolisempien työaikamuotojen ja työsuhdetyyppien yleistyvän joka tapauksessa. Yritysten tuotannollisten tarpeiden lisäksi erilaistuvia työsuhteita edellyttävät myös työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen sekä opiskelu- ja harjoittelujaksojen suorittaminen.

TT:n työmarkkinaseminaarissa Helsingissä puhunut Riski valitteli sitä, että määräaikaisiin ja osa-aikaisiin työsuhteisiin liitetään suotta usein negatiivinen leima. Määräaikaisista työsuhteistakin joka neljäs johtaa teollisuudessa pysyvään työpaikkaan.

Riski muistutti, että määräaikaisten ja osa-aikaisten työsuhteiden määrä on teollisuudessa edelleen varsin vähäinen. 90 prosenttia on pysyvässä työsuhteessa ja määräaikaisen työn osuus on viime vuosina hieman vähentynyt. Osa-aikatyön osuus on lisääntynyt 3,4 prosenttiin.

PT kehottaa hallitusta alentamaan veroja


Palvelutyönantajat kehottaa hallitusta tekemään nopeita päätöksiä yritys- ja tuloverotuksen alentamisesta. PT:n mukaan Suomella on varaa huomattavasti suurempiin verohelpotuksiin kuin mitä hallitus on toistaiseksi päättänyt. PT arvioi, että verojen alentaminen on välttämätöntä työllisyyden ja kansainvälisen kilpailun takia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 28.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.