Mainos

TT:n Tiihonen varoittaa vuoden 2000 tietoturvariskeistä

Teollisuuden ja työnantajain TT:n turvallisuussektorin päällikkö Kalevi Tiihonen varoittaa pk-yrityksiä vuosituhannen vaihteen mukanaan tuomista tietoturvallisuusriskeistä. Tiihosen mukaan on selvää, että myös talousrikoksiin taipuvat tahot pyrkivät käyttämään hyväkseen vuodenvaihteessa mahdollisesti ilmeneviä tietoteknisiä aukkoja.

Yritysten olisi kätevää hoitaa tietoturva kuntoon samalla, kun ohjelmia muutenkin joudutaan uusimaan vuodenvaihteen vaatimien muutosten vuoksi.

TT:llä on viime vuodesta lähtien ollut käynnissä lähinnä pk-yrityksille suunnattu vuosi 2000 -kampanja, jossa on painotettu myös tietoturvan tärkeyttä. Sen yhteydessä on laadittu pk-yrityksiä varten myös oma tietoturvallisuusopas.
-Näyttää kuitenkin, että kaikki eivät ota tätä riittävällä vakavuudella. Vuosi 2000 -ongelma on kyllä valtaosalla yrityksistä työn alla ja hoidossa, mutta tietoturvapuolta ei välttämättä ole otettu huomioon. Yrityksille järjestetyissä tilaisuuksissa on selvästi tullut esiin, että siellä olisi suurimmat haasteet, Tiihonen sanoo.

Raha ei ratkaise

Tietoturva on varsinkin pienille yrityksille osin myös kustannuskysymys, mutta Tiihosen mielestä varsinainen kynnys on asenteissa.
-Ei uskota siihen, että salauksilla ja muilla järjestelmillä pystytään hoitamaan nämä asiat aika pitkälle kuntoon, varsinkin kun meillä on alalla myös vankkaa suomalaista osaamista ja suomalaisia tuotteita.

Tiihosen mielestä sähköisen tietojenkäsittelyn ja tiedonsiirron turvallisuuden varmistamiseen olisi suhtauduttava vähintään samaan tapaan kuin muunkin arvo-omaisuuden käsittelyyn ja säilyttämiseen.

Suomessakin on nähty oikeudenkäynneissä asti tapauksia, joissa kilpailijat ovat olleet kiinnostuneita toistensa asioista luvattomin keinoin, Tiihonen huomauttaa.
-Kasvava riski sisältyy jo siihen, että yrityksen strategisia tietoja kuljetetaan usein liikematkoilla mukana kannettavissa tietokoneissa. Salkkumikron menetys lentokentällä on vähäinen menetys siihen verrattuna, että jopa yrityksen salaiset tiedot saattavat hyvin helposti siirtyä vääriin käsiin, hän sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.