Mainos

TT:n Purhonen: Akateemisillekin oppisopimuksia

Johtaja Kari Purhonen TT:stä varoittaa, että ellei koulutuksen painopistettä kyetä muuttamaan nopeasti on vaarana, että ammattitaitoisen henkilökunnan puute rajoittaa talouskasvun vauhtia.

Teollisuustuotannon kilpailukyvyn ja kasvun perusedellytyksenä on ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuus. Erityisesti Purhonen kaipaa uusille kasvualoille korkeasti koulutettuja avainhenkilöitä. Purhonen puhui aiheesta ammattikoulun opettajien päivillä tänään Kotkassa.

Vaikka oppisopimusten määrä on kasvanut Suomessa viime aikoina lähemmäksi kansainvälistä tasoa, tulisi Purhosen mukaan jatkossa aloittaa myös akateeminen oppisopimuskoulutus.

-Koulutuksen tarve painottuu korkeaa ammattitaitoa vaativille aloille, joissa muutosvauhti on nopea. Korkeakoulujen ja yliopistojen opetus voi antaa hyvän teoreettisen pohjan, mutta viime kädessä työelämän tarpeita vastaava huippuosaaminen voidaan hankkia vain työpaikoilla. Nykyisestä oppisopimuskoulutuksesta on saatu hyviä kokemuksia, eikä ole olemassa mitään esteitä oppisopimuskoulutuksen laajentamiselle myös korkeakoulutasolle, Purhonen arveli.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.