Mainos

TT:n Korpela: Suomi pysyy ankaran verotuksen maana

Ankara verotus mainitaan tavan takaa eri raporteissa Suomen kilpailukykyhaittana. Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton varatoimitusjohtaja Tarmo Korpela katsoo, että uuden hallituksen linjaukset eivät ongelmia poista. -Verotuksemme kireys ylittää jatkossakin EU-maiden keskitason ja vielä selvemmin OECD-maiden keskitason, Korpela totesi tänään TT:n toimittajaseminaarissa.

Polttavin kysymys on tuloverotuksen alentaminen, ja Korpelan mielestä sen tulee olla kestoteema myös seuraaville hallituksille. Näin siksi, että Lipposen toisen hallituksen linjanvetojen jälkeenkin Suomi lukeutuu ansiotuloja ankarasti verottavien maiden joukkoon.

Yleisen näkemyksen mukaan työllisyyden kohentaminen edellyttää etenkin pienipalkkaisten verotuksen keventämistä. Korpelan mukaan helpotukset tulee kohdistaa myös ylempiin tuloluokkiin, koska vain sillä tavalla voidaan pitää huippualojen osaavat työntekijät Suomessa.
-Ansiotulojen verotuksen ankaruus näkyy aivan erityisesti korkeinta marginaaliveroa koskevassa kansainvälisessä vertailussa, Korpela huomautti.

Suomen kokonaisveroaste on nykyisin 47 prosenttia eli neljä prosenttiyksikköä yli EU-maiden keskiarvon. OECD:n keskiarvo jää yhdeksän prosenttiyksikköä Suomea alemmaksi. Korpela arvioi, että uuden hallituksen päättäessä kautensa kokonaisveroaste liikkuu 44-45 prosentin haarukassa.
-Tämäkin arvio voi osoittautua liian optimistiseksi, jos talouskehitys on odotettua heikompaa ja jos hallitusohjelman kirjaus energiaverojen korottamisesta johtaa käytännön toimiin, Korpela ennakoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.