Mainos

TT:n Huttunen uskoo euron myönteisiin vaikutuksiin

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n osastopäällikkö Juhani Huttunen arvioi, että yhteiseen valuuttaan euroon siirtymisellä olisi todennäköisesti vain myönteisiä vaikutuksia suomalaisyritysten rahoitukseen.

-Valtavia, yhtenäisiä euromääräisiä pääomamarkkinoita voivat hyödyntää eritoten suuret yritykset. Myös pk-yritykset hyötyvät niistä ainakin välillisesti. Valuuttariskien poistumisesta suuresta osasta ulkomaankauppaa hyötyvät taas pk-yritykset suhteellisesti enemmän kuin suuret yritykset, sanoi Huttunen keskiviikkona Kuopiossa.

Huttusen mukaan Suomi on markkinoiden mielestä monessa suhteessa jo nyt Emussa ja ensi vuoden vapun jälkeen vielä tiiviimmin. Tuolloin valitaan ensimmäisenä Emuun osallistuvat maat ja kiinnitetään maiden väliset valuuttakurssit. Huttusen mukaan on todennäköistä, että näiden Emu-maiden korot jo tuolloin muodostuvat kutakuinkin samoiksi. Huttunen arvioi rahoittajien välisen kilpailun kiristyvän ja pankkifuusioita syntyvän yli rajojen.

-Pk-yritykselle kotipankki on kuitenkin edelleen keskeisen tärkeä, myös informaation antajana. Ei kannata juosta jokaisen tarjouksen perässä, mutta kotipankin palvelujen kilpailukykyisyys on tietysti säännöllisesti testattava.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.