Mainos

TT:ltä oma työllisyysohjelma

Teollisuus ja Työnantajat esitteli tänään työllisyysohjelmansa, jossa vaaditaan muun muassa palkkojen määräytymistä yritysten kannattavuuden mukaan. SAK tuomitsi ohjelman tuoreeltaan.

TT

Työpaikkojen katoaminen huolestuttaa myös työnantajajärjestöjä. Tänään esiteltiin työllistämisohjelma, joka koostui tutuksi käyneistä keinoista.

- Tämä on meidän puheenvuoromme tässä ajassa. Me olemme huolestuneita siitä, että työllisyysaste on pysynyt suunnilleen samana, ehkä vähän heikentynyt. Ne nykyiset toimenpiteet, joita on tehty, niiden vaikutus on ollut erittäin vähäinen, sanoo TT:n johtaja Seppo Riski. TT itsekin kutsui ohjelmaa koosteeksi.

SAK:sta tuomio tuli tuoreeltaan.

- Kyllä se meillä oli pettymys. Me toivoimme uusia ideoita. Nyt tässä ei ole ainuttakaan ja katsotaan lähinnä peruutuspeiliin, toteaa SAK:n johtaja Pertti Parmanne.

Keskeisenä ongelmana työnantajat pitävät edelleen sitä, että avoimet työpaikat eivät kohtaa työnhakijoita. Myös palkoista sopimiseen otetaan voimakkaasti kantaa.

- Kyllä minä korostaisin sitä, että tämä palkan määrittyminen tulisi viedä entistä enemmän yrityksiin, jossa sitten yritysten kilpailutilanne, kannattavuus ja tuottavuus olisivat niitä perusteita, joilla sitten palkka muodostuu, sanoo Riski.

Tässäkään suhteessa kannat eivät ole lähentyneet. SAK haluaa sitoa palkat kansantalouden keskimääräiseen tuottavuuskehitykseen.

- Huonosti tuottava yritys ei voi maksaa hyviä palkkoja ja sehän tekee sen, että näin syntyy hyvä rakenneuudistus, Riski sanoo.

(MTV3)

(Talousuutiset 25.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.