Mainos

Tsunamivaroituskeskus avautui Thaimaassa

Viisi kuukautta sitten sattuneen Aasian luonnonkatastrofin kaltaisten hyökyaaltojen ennakoimiseksi on Thaimaahan avattu luonnonkatastrofien varoituskeskus.

Thaimaa on avannut luonnonkatastrofien varoituskeskuksen.

- Keskus lähettää varoitukset 15 minuutissa, mikä riittää ihmisten varoittamiseen tulossa olevasta tsunamista, sanoi Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatra keskuksen avajaisissa Bangkokissa.

Tsunamivaroitusjärjestelmä ei ole vielä täydellinen, koska meren pohjassa tsunamiaaltoja mittaavat poijut eivät ole paikoillaan. Järjestelmä kuitenkin toimii jo.

Mikäli tsunami uhkaa, varoitus lähetetään heti televisio- ja radiokanavilla sekä tekstiviesteillä matkapuhelimiin, viranomaiset kertoivat.

Keskus, jolle amerikkalaiset tietotekniikkayritykset ovat lahjoittaneet laitteistoja 30 miljoonan bahtin eli 0,6 miljoonan euron edestä, on kytketty vastaaviin keskuksiin Japanissa ja Havaijilla Yhdysvalloissa.

Keskus hälyttää myös muista katastrofeista, kuten tulvista, metsäpaloista ja vakavista kemikaalivuodoista, sekä analysoi maakunnallisilta meteorologian laitoksilta saatuja maanjäristystietoja.

Tapaninpäivänä sattuneen luonnonkatastrofin seurauksena sai surmansa yli 5300 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.