Mainos

Tsunamiuhrien tunnistus edistyy

Valtaosa suomalaisista tsunamiuhreista tunnistetaan helmikuussa. Suomalaisuhreista on tunnistettu alustavasti 53. Kadonneiden listalla on yhä 126 nimeä.

Valtaosa Aasian luonnonkatastrofissa surmansa saaneista suomalaisturisteista voidaan todennäköisesti tunnistaa helmikuun aikana, arvioi rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista. Tunnistamisessa edistytään nopeasti, koska lähes kaikista suomalaisista on olemassa tarkat hammastiedot. Suomalaisuhreista on tunnistettu ainakin alustavasti 53. Kadonneiden listalla on siis edelleen 126 nimeä.

Tunnistaminen voi kuitenkin viedä vielä kuukausia sellaisissa tapauksissa, joissa joudutaan vertailemaan DNA-tietoja. Suomeen tuotiin tänä aamuna kahdeksan vainajaa ja huomenna kotiutetaan kymmenen uhria. Tähän päivään mennessä Suomeen oli palautettu yhteensä 35 vainajaa ja myöhemmin tällä viikolla Helsinki-Vantaalle tuodaan todennäköisesti lisää surmansa saaneita.

Uhreille järjestetään lentoasemalla vastaanottoseremonia. Terminaalin edessä pidettävän hiljaisen hetken jälkeen omaiset on kutsuttu terminaaliin ekumeeniseen muistohetkeen. Tunnistus varmistuu lopullisesti vasta kotimaassa. Tähän päivään mennessä yhdeksän vainajan henkilöys on todettu varmasti.

DNA-tunnistus vie aikaa

Katastrofissa kadonneiden turistien kotivaltiot ovat toimittaneet uhrien tunnistetiedot Thaimaahan ja niitä verrataan parhaillaan Thaimaan tunnistuskeskuksessa vainajista kerättyihin tietoihin.

- Tunnistaminen perustuu tällä hetkellä sataprosenttisesti hammastunnistukseen, joka on huomattavasti nopeampi tunnistamiskeinona kuin esimerkiksi DNA, kertoo Haapala.

Thaimaassa työskentelee edelleen neljänkymmenen suomalaisen ryhmä, joka jatkaa työtään ainakin helmikuun ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.