Mainos

Tsunamista selvinnyt: Se oli kuin maailmanlopun alkua

Japanin tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin kokenut yhdysvaltalainen ympäristöaktivisti kuvailee kokemusta "maailmanlopun tunnelmiksi".

Japanin valaanpyyntiä vastustavaan Sea Shepherd -ryhmään kuuluva Scott West oli pienessä Otsuchin kalastajakylässä, kun luonnonkatastrofit iskivät perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Westin mukaan kauhistuneet paikalliset juoksivat turvaan tsunamia varten rakennetun turvavallin taakse, kun meri alkoi vetäytyä taaksepäin.

Musta vesiseinämä puski sen jälkeen rantaan, jatkoi matkaansa turvavallin ylitse ja täytti "kaikki laaksot sekä notkelmat".

West ja muutama muu aktivisti onnistui pakenemaan tuhoisaa hyökyaaltoa kukkulalle. Sieltä joukkio katsoi, kun muun muassa taloja, autoja, laivoja, kalastusvälineitä ja ihmisten omaisuutta pyöri hallitsemattomasti veden mukana.

Yön tultua aktivistit yrittivät päästä lopulta kukkulalta alas takaisin turvavallin luo, koska he näkivät erään naisen taistelevan siellä hengestään. Apua huutanut nainen oli tarrautunut vedessä kelluvaan romuun ja sinnitteli sen avulla pinnalla.

Kuorma-auton valoja käyttäen aktivistit onnistuivat osoittamaan kahdella laivalle naisen hädän pimeyden keskellä.

- Alukset pääsivät naisen lähelle, mutta peruuttivat pois pian. Olimme shokissa ja epäuskoisia. Emme kuulleet enää naisen huutoja sen jälkeen, West kuvailee.

Aamun valjettua myös tuhojen laajuus paljastui.

- Maailmanloppua esittävät elokuvat eivät ole mitään verrattuna siihen hävitykseen, mitä näimme poistuessamme kukkulalta. Kärsimyksen laajuus on sanoinkuvaamatonta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.