Mainos

Tsunamista selvinnyt muistelee: Aalto ei ensin näyttänyt vaaralliselta

Tsunamista kymmenen vuotta sitten Khao Lakissa selvinnyt Tomi Jalonen katsoo rannalla silloin ottamiaan videoita epäuskoisena.

– Hirvittää ne muutamat videoklipit. Varsinkin se, kun ollaan vielä rannalla ja aalto on todella lähellä. Ihmetyttää nyt, miksei päässäni liikkunut mitään, että olisi voinut aikaisemminkin lähteä rannalta pakoon. Mutta silloin ei tiennyt mitä tulee tapahtumaan.

Nykyinen lentokapteeni Jalonen kertoo MTV3:n Surun aalto -dokumentissa olleensa lomalla silloisen tyttöystävänsä ja vanhempiensa kanssa.

– Kun aalto tuli, niin nostimme ensin pyyhettä ja sandaaleita vähän ylöspäin. Mutta kun aalto tuli lähemmäksi, valkeni meille pikkuhiljaa, että tässä on jotakin erikoista. Ensimmäisenä reagoivat äiti ja Elina, että nyt täytyy lähteä rannalta pois.

Jalonen kertoo itse olleensa viimeisten joukossa, jotka juoksivat rannalta pois. Hänen seurueestaan miehet pakenivat vesitorniin ja naiset läheiseen kerrostaloon. Rakennukset kestivät, ja Jalosen seurue pelastui.

– Tornissa tuntui siltä kuin olisi seisonut keskellä vuolasta koskea. Vettä tuli kymmenien metrien paksuudelta useita minuutteja. Meteli oli korviahuumaava.

Jalonen kertoo asiasta puhumisen auttaneen häntä selviämään henkisesti.

– Yksi tärkeimpiä asioita oli, että pystyin puhumaan tapahtumista oman perheen ja vieraiden kanssa. Se oli terapauttista. Sekin helpotti asiaa huomattavasti, ettei meille tullut kuin pieniä verinaarmuja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.