Mainos

Tsunamista selvinneet sisarukset löysivät toisensa — vanhemmista ei tietoa

Japanilainen Daily Yomiuri -verkkolehti kertoo sisaruksista, jotka löysivät luonnonkatastrofin jälkeen toisensa, mutta eivät ole löytäneet vanhempiaan. Etsintöjä hidastaa Fukushiman ydinvoimalakriisi, sillä alueen asukkaat on evakuoitu, ja poliisiasema on suljettu, joten kadonneita ei toistaiseksi etsitä.

Perheen kotikylä on 20 kilometrin säteellä voimalasta.

12-vuotias tyttö Yuki Nabeshima pakeni koululuokkansa kanssa vuorelle, kun tsunami iski. Hänen 7-vuotias veljensä Yusuke oli iltapäiväkerhossa maanjäristyksen iskiessä. Lapset löysivät toisensa pian katastrofin jälkeen, mutta vanhempiaan he eivät ole vieläkään - lähes kaksi viikkoa katastrofin jälkeen - löytäneet.

Yukin koulun apulaisrehtori Michihiro Moriyama kertoo kiirehtineensä kertomaan oppilaiden vanhemmille heidän lastensa olevan turvassa, mutta Yukin vanhempia ei löytynyt.

— Jos ydinvoimalalla ei olisi ongelmia, voisimme jatkaa vanhempien etsimistä. Toivoa on yhä, vaikka ei kovinkaan paljon, sanoo Moriyama.

Lehden tietojen mukaan vanhemmat pakenivat tsunamia autolla, mutta palasivat kylään pelastamaan lasten äidin vanhempia. Tämän jälkeen tsunami ilmeisesti vei heidät.

Lapset asuvat nyt toisten isovanhempiensa luona. Isoisä kertoo lasten olleen reippaita.

— He ovat auttaneet kotitöissä eivätkä ole itkeneet, sanoo 72-vuotias isoisä Daily Yomiuri-lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.