Mainos

Tsunamista selvinneet palasivat tuhoalueelle jo seuraavana jouluna – "vähintä mitä voimme tehdä"

Tamperelaiset Jarmo Peltonen ja Raija Niemelä eivät empineet hetkeäkään paluuta tsunamin tuhoamalle alueelle seuraavana jouluna.

– Helmikuussa varasimme jo liput, Peltonen toteaa.

– Ajattelimme, että se on vähintä, mitä voimme tehdä. Ihmiset täällä ovat aina niin iloisia ja positiivisia. Ja se, kuinka he toivat meille ruokaa ja vettä sinne viidakkoon, kun siellä pelättiin maailmanloppua. Näin pystyimme antamaan edes jotain takaisin. Emme epäröineet hetkeäkään palata tänne, Niemelä vahvistaa edelleen liikuttuneena paikallisten vilpittömästä avuliaisuudesta.

Viisi viime vuotta pariskunta on viettänyt Thaimaassa 4–5 kuukautta vuodesta. Nyt jouluja Thaimaassa on vietetty jo 15 peräkkäin. Eläkeläisten Tampereen-koti valjastetaan käyttöön aina keväästä syksyyn.

– Tämä on tällainen mummonmökki, Niemelä naurahtaa pariskunnan tilavassa yksiössä noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Karonin hiekkarannalta. Parvekkeelta avautuu merinäköala, johon sisältyy kuulemma myös kaunis auringonlasku.

Jokavuotisia talvehtijoita on alueella paljon, ja tuttavapiiriin kuuluu naapuruston pohjoismaalaisyhteisön lisäksi muita suomalaisia muun muassa Patong Beachilta.

– Jouluksi me kokoonnumme täällä meillä. Paistellaan lihapullia tuossa kaasuhellalla ja tehdään muuta pikkusyötävää. Mukavampi se on kotona olla kuin lähteä ravintoloihin. Vaikka sieltä sen suomalaisen joulupöydän saisikin, Niemelä linjaa.

Jotkut jouluperinteet pysyvät paikasta riippumatta.

– Lauantaina käydään joululaulut laulamassa Phuketin kotikirkon tilaisuudessa tuolla Hiltonissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.