Mainos

Tsunamia muistetaan Aasiassa uusien kriisien varjossa

Yli sata ihmistä on kuollut ja satojatuhansia on joutunut kodittomaksi Indonesian Acehissa, jota myös kahden vuoden takainen tsunami koetteli pahoin.

Kahden vuoden takaisen tsunamin uhreja on muistettu eri puolilla Etelä- ja Kaakkois-Aasiaa.

Tsunamin muistopäivän ohjelmaan on kuulunut hiljentymisiä rannoilla ja uskonnollisia seremonioita mutta myös tähystystornien pystyttämisiä ja harjoituksia uusien hyökyaaltojen varalle.

Sri Lankassa temppelien kellot soivat kahden minuutin hiljaisen hetken merkiksi juuri samalla kellonlyömällä kun ensimmäinen tsunamiaalto iskeytyi rannikolle kaksi vuotta sitten.

Onnettomuuden uhrien muistamista on saarivaltiossa kuitenkin häirinnyt uudelleen kiihtynyt sisällissota tamilikapinallisten ja hallituksen välillä.

Yli sata kuollut Acehin tulvissa

Kahden vuoden takaisesta tsunamista pahiten kärsineessä indonesialaisessa Acehin maakunnassa kamppaillaan uusia tulvia vastaan. Rankkasateiden aiheuttamat maanvyöryt ja tulvat ovat surmanneet jo toistasataa ihmistä ja ajaneet yli 300 000 kodeistaan.

Poikkeuksellisen voimakkaan maanjäristyksen aiheuttama tsunami surmasi 26. tammikuuta 2004 yli 230 000 ihmistä, heistä suurimman osan Indonesiassa.

Thaimaan rannoilla surmansa saaneista yli 5000 ihmisestä puolet oli ulkomaisia turisteja, heidän joukossaan 178 suomalaista.

(MTV3-STT-AFP-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.