Mainos

Tshetsheniassa liikekannallepano

Tshetshenian presidentti
on ilmoittanut määränneensä täyden liikekannallepanon. Syyksi Mashadov kertoi, että Venäjä oli kiihdyttänyt iskuja Tshetsheniaa vastaan.
Presidentti Mashadov sanoo myös jatkaneensa maassa vallitsevan poikkeustilan voimassaoloaikaa. Kaikki miehet on kutsuttu liikekannallepanomääräyksen mukaan asepalvelukseen. Tshetshenian viranomaiset kertoivat aiemmin, että venäläiset sotilaskoneet olivat pommittaneet Dagestanin rajan lähistöllä sijaitsevia tshetsheenikyliä. Myös Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa annettiin ilmahälytys, ja kaupungissa saattoi kuulla sotilaskoneiden jylyn niiden lentäessä itään kohti Nozhai-Jurtin ja Shelkovskoin alueita.

Tshetsheeniviranomaisten mukaan venäläiset koneet olivat pommittaneet kolmea kylää. Venäläiset ovat parin viime viikon aikana myöntäneet pommittaneensa Tshetshenian aluetta, mutta kohteena ovat venäläisten mukaan olleet islamilaisten sissien tukikohdat. Satoja islamilaisia sissejä on siirtynyt kahteenkin otteeseen Tshetsheniasta Dagestaniin. Sissit ovat julistaneet tavoitteekseen islamilaisen tasavallan perustamisen Dagestaniin.

Venäläiset kertoivat tappioista


Venäläiset joukot vat ovat kärsineet raskaita tappioita Dagestanissa taistelussa islamilaisia kapinallisia vastaan, kertoivat venäläiset viranomaiset lauantaina. Vuorokauden kuluessa oli saanut surmansa yli 40 venäläistä sotilasta. Venäläinen sotilashelikopteri syöksyi lauantaina maahan Dagestanissa, kertoi uutistoimisto Reuters silminnäkijöiden tietoihin perustuen. Helikopterista pelastautui kaksi miehistön jäsentä laskuvarjoilla. Silminnäkijoiden mukaan islamilaiset kapinalliset tuhosivat helikopterin, todennäköisesti ohjuksella. (STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.