Mainos

Tshetsheniassa kiivaimmat taistelut kuukauteen

Venäjän joukot ja tshetsheenisissit ovat käyneet tämän sodan kiivaimmat taistelut. Venäläiset maajoukot ovat hyökänneet lähes 200:lla panssariajoneuvolla pääkaupungin Groznyin pohjoispuolella.

Vielä illalla ei tiedetty, onko Venäjä aloittanut lopullisen hyökkäyksen Groznyin valtaamiseksi. Taisteluja on käyty pääkaupungin lisäksi kaikilla muillakin rintamilla Tshetsheniassa.

YK, Yhdysvallat, useat Euroopan maat ja paavi ovat vedonneet Venäjän hallitukseen rauhan puolesta.

Venäjän kerrotaan myös luvanneen viiden ja puolen miljoonan markan tapporahan tshetsheenipäällikkö Shamil Basajevista, jonka väitetään olevan vastuussa Venäjällä tehdyistä kerrostaloiskuista

Venäjä lupasi tapporahan tshetsheenipäälliköstä

Venäjä on luvannut miljoonan dollarin palkkion sille, joka tappaa tshetsheenipäällikkö Shamil Basajevin, kertoi venäläinen kenraali eilen uutistoimisto Interfaxin mukaan.

-Olemme päättäneet antaa miljoonan dollarin palkkion Basajevin päästä, kertoi kenraali Gennadi Troshev. Hän komentaa venäläisjoukkoja Tshetshenian naapuritasavallassa Dagestanissa. Troshevin mukaan palkkion saa se, joka toimittaa kuolleen Basajevin venäläisjohdolle, on tämä sitten Venäjän erikoisjoukkojen agentti tai tshetsheeni.

Basajev on kenraalin mukaan tuhottava, koska hän jo aiheuttanut liian paljon pahaa Venäjän kansalle.
Venäjä katsoo Basajevin olevan vastuussa lähes 300 ihmistä Venäjällä viime kuussa surmanneista kerrostaloräjähdyksistä.

Suomi lähettää apua

Suomen Punainen Risti lähettää 50 000 ruokapakettia Tshetshenian pakolaisille. Kuivamuonapaketit lähtevät matkaan heti, kunhan tarvikkeet on saatu pakattua. Pakolaisleireillä Ingushiassa tilanne lähentelee jo katastrofaalista: edes telttoja ei riitä kaikille.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.