Mainos

Tshetsheniassa jopa yli sata panttivankia

Tshetshenian siepattujen panttivankien määrä on 117, kertoi kidnappauksia vastustavasta kampanjasta vastaava virkamies tänään.

Sharpody Tasojevin mukaan siepatusta 70:tä on pidetty vankina viime vuodesta lähtien ja 47 on otettu panttivangiksi jo vuonna 1997. Panttivankien joukossa on kolme Turkin kansalaista. Tshetshenian hallitus on nyt kuitenkin ryhtynyt koviin toimiin panttivankien ottamista vastaan. Tasojevin mukaan poliisi sai eilen kiinni 12-jäsenisen kidnappausryhmän, jonka epäillään syyllistyneen sieppauksiin ja ryöstöihin Rostov-Baku -moottoritien varrella. Poliisin mukaan ryhmä on vastuussa muun muassa 13-vuotiaan groznyiläisen pojan sieppauksesta.

Tasojevin mukaan viimeksi tehdyssä sieppausten vastaisessa operaatiossa kuulusteltiin 280:tä henkilöä ja 37 epäiltyä on parhaillaan pidätettynä.

Panttivankien ottaminen on ollut yleistä Tshetsheniassa Venäjän kanssa käydystä sodasta lähtien. Viime vuonna Tshetsheniassa siepattiin yhteensä 189 ihmistä.

Kahdeksan panttivankia murhattiin, näiden joukossa neljä länsimaalaista. Kolmen britin ja yhden yhden uusiseelantilaisen ruumiit lennätettiin kotiin viime viikolla. Ruumiiden päät löydettiin joulukuun kahdeksantena päivänä tien varresta. Päättömät ruumiit löytyivät myöhemmin pääkaupungin Groznyin laitamilta.
(STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.