Mainos

Tshetshenian tulitauko vaarassa

Tshetshenian kolme päivää kestänyt tulitauko oli tänään vaarassa, kun Venäjän tukema hallitus jatkoi valmistelujaan paikallisten parlamenttivaalien pitämiseksi viikonvaihteessa. Tshetsheenisissit uhkasivat käyttää "kaikkia keinoja" vaalien estämiseksi.

Pääkaupungissa Groznyissa sijaitsevien hallituksen rakennusten, siltojen ja teillä olevien tarkastuspisteiden turvallisuutta tiukennettiin väkivaltaisuuksien pelossa.

Tshetsheenijohtaja Zelimhan Jandarbijev vakuutti joukkojensa tekevän kaikkensa estääkseen vaalien pitämisen perjantaista sunnuntaihin. Vaalit sattuvat samaan aikaan Venäjän sunnuntaisten presidentinvaalien kanssa.

Venäjän tukeman Tshetshenian vaalilautakunnan johtaja Abdul-Kirim Arsahanov torjui kuitenkin sissien uhkailut ja vakuutti, että vaalit pidetään suunnitelmien mukaisesti.

Presidentti Boris Jeltsinin ja Jandarbijevin tulitaukosopimuksen mukaan Tshetshenian vaaleja ei pidetä ennen kuin venäläissotilaat ovat poistuneet tasavallasta, sissit on riisuttu aseista ja tasavaltaan on muodostettu aseettomia vyöhykkeitä. Joukkojen on määrä vetäytyä elokuussa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.